Activiteit

Elk jaar beleven een groep jongeren een intense inleefreis. De jongeren zetten zich vóór en na de reis in voor het goede doel en engageren zich voor het project dat ze bezoeken tijdens hun reis.
Ontmoet jongeren uit Afghanistan, Nigeria, Bolivia en Nepal. En beleef samen met hen een week lang kampleven tijdens een animatorcursus. Startanimator is een instapcursus voor nieuwkomers, de animatoren en hoofdanimatoren zijn een mix van Belgen en jongeren van andere origines.
Tumult organiseert zomerkampen voor vluchtelingen en maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar. De kampen vinden plaats op verschillende locaties in België.
Bataljong is een groep jongeren die kritisch nadenkt over een thema dat hen raakt. Doe mee! Wakker het maatschappelijk debat aan, leer zelf bij over het thema en creëer bewustwording bij andere jongeren.
Ontdek PestenBeet, een actief jeugdwerkspel over pesten. De hyena scherpt haar tanden, de giraf recht zijn nek en de koala kauwt op een bamboeblaadje. Welk kind kruipt het best in zijn rol en ontrafelt de pestsituatie?
Bij Dilemma 14/18 gaan jongeren de confrontatie aan met moeilijke en levensechte dilemma’s uit de Eerste Wereldoorlog. De gebeurtenissen zijn gebaseerd op echte verhalen van echte jongeren uit die tijd. Het is een actief inleefspel, op maat van 12-16 jarigen.
Gaandeweg ontdekken de deelnemers zelf wat de groep zo leuk maakt, welke afspraken er gelden, wat er soms misloopt.
Deze wandeling toont de diversiteit van centrum Brussel, de mediterrane handelszaken van de Brabantstraat, de Manhatten kantoorbuurt en de omgeving van opvangcentrum 'Het Klein Kasteeltje'...
De gezellige Elsense Matongéwijk spreekt tot de verbeelding. Gekneld tussen verkeersaders en de Europese wijk is het een verrassend multiculturele wijk. Deze wandeling laat je ook even nadenken over de zogenaamde typische Afrikaanse cultuur.