Activiteiten met vluchtelingen

Animatorcursussen voor nieuwkomers én Belgen samen - sinds 2000

Tumult ontwikkelde een extra cursus op maat van nieuwkomers: de startanimatorcursus. Deze cursus draait om beleving en dient als opstapje naar de animatorcursus.

Op de animatorcursus is er een mix: de helft van de jongeren heeft een achtergrond als nieuwkomer, de helft is geboren en getogen in België. 

Ten slotte stromen jongeren nog door naar de hoofdanimatorcursus en de instructeurscursus.

Alle info over onze cursussen

Zomerkampen - sinds 2000

Iedereen verdient vakantie! Tumult organiseert zomerkampen voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. We focussen ons op maatschappelijk kwetsbare kinderen en kinderen met een vluchtachtergrond.

Alle info over onze kampen

Wereldspelers - sinds 2016

Vluchtelingen betrekken in 't jeugdwerk, dat is ons doel. Samen met De Ambrassade brengen we jongeren uit jeugdbewegingen, speelpleinen en sportclubs samen met jongeren met een vluchtverhaal. Zo gingen we al samen spelen in opvangcentra.

Op de website Wereldspelers.be vind je ervaringen van Vlaamse jeugdwerkers en van jongeren met een vluchtverhaal die inspanningen doen om elkaar te onmoeten in het jeugdwerk. Je vindt er ook interessante tools om in jouw jeugdbeweging hetzelfde te doen.

Alle info over Wereldspelers

In 2018 werd de Nederlandstalige website van Wereldspelers vertaald naar een Engelstalige brochure met de naam 'GloBall'. Dankzij het Becoming a part of Europe project kunnen onze Vlaamse voorbeelden en tools nu dus ook buiten België en Nederland verspreid worden. Hieronder vind je de digitale versie.

 

Home Away from Home - sinds 2017

Home Away from Home is een Erasmus+ project. Het project gaat over de integratie van vluchtelingen, asielzoekers en migranten in Europese gemeenschappen. Het doel is om goede praktijkvoorbeelden te identificeren, analyseren en promoten. De praktijkvoorbeelden moeten innoverend en community based zijn. Tumult ontwikkelt de training modules en werkt ook mee aan het onderzoek naar praktijkvoorbeelden.

Het projectteam bestaat uit 4 organisaties en 1 universiteit, allemaal met andere competenties en ervaringen die bijdragen tot het project.

  • Tumult uit België
  • Center for Peace uit Kroatië
  • University of Westminister uit het Verenigd Koninkrijk
  • The world of NGO's uit Oostenrijk
  • ForumZDF uit Duitsland

Alle info over Home Away from Home

Met vragen over het project of het trainingsgedeelte kan je steeds contact opnemen met Anne via peetersanne1@gmail.com. Bij vragen over de goede praktijken kan je terecht bij Roos via roosbastiaan@hotmail.com.