Grenslijn.be - Wat te doen bij grensoverschrijdend gedrag?

grenslijn logo

Ben je leerkracht, opvoeder, Chiro-, KLJ- of Scoutsleider, ...? Dan kan je geholpen zijn met de nieuwe website Grenslijn.be.

Deze nieuwe webstek bundelt expertise over diverse vormen van grensoverschrijdend gedrag bij jongeren.  Voor alle vrijwilligers en professionals die in hun eigen context aan de slag willen gaan rond dit thema, is dit de nieuwe 'place to be'.

Voor alle duidelijkheid:

  • Grenslijn.be is een plek waar je terechtkan als je op zoek bent naar achtergrondinformatie over hoe je aan preventie kan doen en kan reageren. Het bevat verduidelijkende artikels, diepgaande publicaties en allerlei werkmaterialen die meteen bruikbaar zijn in de praktijk.
  • Het is geen meldpunt voor gevallen van grensoverschrijdend gedrag maar je zal er uiteraard wel verwijzingen vinden naar de gepaste meldpunten.

Tumult is themabeheerder voor het thema 'Pesten'. Dit wil zeggen dat we op grenslijn.be zelf publicaties doen over pesten maar ook dat anderen ons materiaal mogen aanreiken dat niet mag ontbreken. Heeft jouw organisatie nog onmisbaar materiaal? Geef het door via info@tumult.be. Dan zorgen wij voor publicatie op de site, na een controle op geschiktheid.

Ook alle andere thema's hebben een beheerder. Ook met hen kan je contact opnemen om waardevol materiaal te laten publiceren.

Maakt jouw school werk van een straf antipestbeleid? Schrijf jouw school dan in voor de 'Pesten, dat kan niet'-wedstrijd. Tumult beloont je met prijzen van 500 tot 2.500 euro! Wordt jouw school de opvolger van Go! Geel en De Mozaïek in Kessel-Lo? Meer info
Ook als jeugdvereniging kan je beloond worden voor het creëren van een pestvrije omgeving. Het doel van de 'Pesten, check it out'-wedstrijd is om jeugdwerkers bewust stil te laten staan bij de 'good practices' die al aanwezig zijn en bij wat er nog kan verbeteren. Hadden we al vermeld dat er mooie prijzen te winnen zijn? Meer info