Home Away from Home: oproep voor trainingsweek in Kroatië

Home Away from Home

Home Away from Home is een project dat gericht is op integratie. Interessante lectuur maar hieronder zoeken we vooral mensen die echt zin hebben in actie. 3, 2, 1, … Actie. Of … Lezen!

Home Away from Home: 'wadisda?'

Home Away from Home is een project van Erasmus+ over de integratie van vluchtelingen, asielzoekers en migranten in Europese gemeenschappen. Het ging van start op 1 februari 2017 en eindigt op 31 augustus 2019. Doel: goede praktijkvoorbeelden identificeren, analyseren en promoten. Er wordt gestreefd naar innoverende en community-based voorbeelden. Tumult ontwikkelt hiervoor trainingsmodules en werkt mee aan het onderzoek naar de praktijkvoorbeelden.

Voor Tumult voeren Anne Peeters en Roos Bastiaan dit project uit. Anne is verantwoordelijk voor de training en ze vertegenwoordigt Tumult. Roos neemt het opsporen en analyseren van goede praktijken voor haar rekening. Anne is jeugdwerker bij Jeugd Rode Kruis Vlaanderen en Roos werkte tot voor kort bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waar ze verantwoordelijk was voor het jongerenproject Al-tochtonen van de toekomst.

Het volledige, internationale projectteam bestaat uit:

 • Tumult uit België
 • Center for Peace uit Kroatië
 • University of Westminister uit het Verenigd Koninkrijk
 • The world of NGO's uit Oostenrijk
 • ForumZDF uit Duitsland

Buitenkansje: jij op trainingsweek in Kroatië?

In het kader van dit project, vindt van 23 tot en met 29 juli een trainingsweek plaats in Kroatië. Vijfentwintig jonge deelnemers worden getraind om acties op te zetten voor de integratie van vluchtelingen, asielzoekers en/of migranten. Ook uit Vlaanderen/Brussel mag er een kleine delegatie naar Kroatië afzakken. "Euhm, wie mag er dan gaan?" Misschien jij wel!

De opbouw en inhoud van de training staat op voorhand niet in steen gebeiteld. Veel hangt af van de input en interesses van de deelnemers. Mogelijke onderwerpen vind je hieronder terug via de oproep in bijlage. Ook belangrijk om te weten: je moet geen deelnamegeld betalen voor accomodatie en eten en ook je reiskosten worden terugbetaald (tot maximum 275€).

Wie kan er deelnemen aan de training? En hoe stel ik me kandidaat?

5 personen uit Vlaanderen of Brussel (Nederlandstalig). In het totaal zijn er 25 deelnemers. 

 • Je bent tussen 18 en 30 jaar?
 • Je kan jezelf uitdrukken in het Engels? 
 • Je bent aan het werk met jonge vluchtelingen, asielzoekers of migranten (als vrijwilliger of als professional, maakt niet uit) of je wil dit in de toekomst meer doen?
 • Je bent de hele training beschikbaar? (training zelf van 23 t.e.m. 29 juli, reizen op 22 en 30 juli)
 • Je bent bereid actief bij te dragen aan de voorbereidings- en naverwerkingsfase?
 • Je bent bereid bij te dragen aan het slotevenement van het project in je eigen land? (in België is dat eind juni 2019)

Volmondig ‘JA’ gezegd op deze puntjes? Bekijk dan ZEKER alle info via de oproep in bijlage.

Stel je vliegensvlug kandidaat! Dat kan via de onderstaande knop. Vul het formulier in, in je beste Engels. De deadline om je kandidaat te stellen is 31 maart. Daarna volgt er een selectie en ten laatste op 27 april weet je of je geselecteerd bent.

Kandidaatstellen

Bij vragen over het project of de trainingsoproep, kan je steeds contact opnemen met Anne Peeters via peetersanne1@gmail.com. Met vragen over de goede praktijken, kan je terecht bij Roos via roosbastiaan@hotmail.com.