Inleefreis Armenië 2018

Inleefreis Armenië 2018

Zes jongeren en twee begeleiders Lio en Rowin zijn momenteel op inleefreis / uitwisseling in Yerevan! Volg de avonturen van de groep op hun Facebookgroep!

De reis start 4 augustus en duurt tot 19 augustus 2018. Wat ze daar allemaal doen? De inleefreis wordt georganiseerd door Tumult in samenwerking met Manana Center, een Armeense jongerenorganisatie die werkt rond media en journalistiek. De Belgische jongeren zijn op stap met 13 Armeense jongeren en 4 begeleiders van Manana. Uitwisseling en plezier maken met de Armeense jongeren is natuurlijk essentiëel. Samen werken ze in groepjes aan fotoreportages en films als eindresultaat van de reis. Eerst volgen ze workshops om de basistechnieken in de vingers te krijgen. Daarna gaan ze zelf aan de slag aan een stuk over Armenië, de cultuur en de mensen.Ook krijgen ze workshops over thema's rond conflict, zoals haatspraak. Natuurlijk staan er ook ontspanning en uitstappen op het programma. Ze ontdekken de mooie bergen en natuur van Armenië of bezoeken een prachtig oud klooster. De meeste tijd verblijven ze in Yerevan, maar ze verblijven ook in een gastgezin in Arzakan.

    

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een twee weken durende reis. 't Is een jaar lang je onderdompelen in de Armeense cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met je reisgenoten en je inzetten voor de Armeense partner Manana Youth Center.

Manana Youth Center is een jeugdorganisatie die media en journalistieke projecten op poten zet voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 27 jaar. Ze geven workshops over fotograferen en filmen en organiseren ook zomerkampen over deze thema's. Ze richtten een netwerk op van jonge reporters, waar meer dan 800 jongeren deel van uitmaken. Neem eens een kijkje op de website en ontdek de animatiefilms, fotoreportages en kortfilms van de jongeren. 

Weekends

Het eerste weekend van 23 tot 25 februari stond in het teken van de groep. De jongeren leerden elkaar spelenderwijs kennen en deden aan teambuilding. Van 27 tot 29 april dompelden ze zich onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit? Workshops rond fotografie en een film over Armenië stonden ook op het programma!

Reis

In de zomervakantie 2018, van het eerste tot het derde weekend van augustus trek je samen met de groep 2 weken naar Armenië voor de reis van je leven.

Evaluatie en bekendmaking

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 19 tot 21 oktober 2018. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert om het werk van Manana Youth Center bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Deze inleefreis vindt plaats dankzij Youth in Action / Erasmus+ subsidies van de Europese Unie.