Inleefreis Armenië 2018

Inleefreis Armenië 2018

Hou jij van nieuwe culturen ontdekken, internationale vrienden maken en foto's nemen of filmen? Wil je proeven van een andere cultuur en ben je geboren in 2000, 2001 of 2002? Dan is de inleefreis naar Armenië iets voor jou!

Wat doe je zoal op inleefreis in Armenië? De inleefreis wordt georganiseerd door Tumult in samenwerking met een Armeense jongerenorganisatie die werkt rond media en journalistiek. Samen met hun jongeren, werk je in groepjes aan fotoreportages en films als eindresultaat van de reis. Eerst volg je workshops om de basistechnieken in de vingers te krijgen. Daarna ga je zelf aan de slag aan een stuk over Armenië, de cultuur en de mensen.

Wat je precies in beeld brengt, beslis je zelf. Een van de mogelijkheden is een documentaire over de moeilijke relatie met het buurland Azerbeidzjan. Je leert hoe dit conflict het leven van de gewone mensen beïnvloed, door samen met hen te leven en met hen erover te praten.

Samenleven betekent ook dat je hen helpt met hun activiteiten zoals bijvoorbeeld de dieren verzorgen en het oogsten van fruitNatuurlijk staan er ook ontspanning en uitstappen op het programma. Je ontdekt de mooie bergen en natuur van Armenië of bezoekt een prachtig oud klooster. Afhankelijk van ieders interesse is er vanalles mogelijk! Het programma van de inleefreis wordt concreter naarmate de zomer dichterbij komt, maar ligt nooit tot in de puntjes vastgebeiteld. Wat je exact zal doen, ontdek en bepaal je namelijk ook deels ter plaatse, in samenspraak met de andere Belgische en de Armeense jongeren. Flexibiliteit is dus belangrijk.

Je moet zeker geen voorkennis of ervaring hebben met fotograferen of films maken. Interesse en goesting erin volstaat! Door het volgen van workshops ken je snel de basis en voor de rest leer je al doende.

De reis valt in augustus 2018 en duurt twee weken. De groep telt maximum 12 jongeren en twee begeleiders van Tumult. Je gaat eerst naar de hoofdstad Jerevan voor kennismaking met de Armeense jongeren en workshops te volgen. Daarna trek je naar kleine dorpjes in meer landelijke regio's dichter bij Azerbeidzjan. Je verblijft dan ook enkele dagen bij gastgezinnen, samen met de Armeense jongeren. 

    

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een twee weken durende reis. 't Is een jaar lang je onderdompelen in de Armeense cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met je reisgenoten en je inzetten voor de Armeense partner Manana Youth Center.

Manana Youth Center is een jeugdorganisatie die media en journalistieke projecten op poten zet voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 27 jaar. Ze geven workshops over fotograferen en filmen en organiseren ook zomerkampen over deze thema's. Ze richtten een netwerk op van jonge reporters, waar meer dan 800 jongeren deel van uitmaken. Neem eens een kijkje op de website en ontdek de animatiefilms, fotoreportages en kortfilms van de jongeren. 

Goesting? Stel je kandidaat!

We werken niet met een inschrijving maar een ‘kandidaatstelling’. Dit omdat we willen dat het een bewuste en wel overdachte keuze is om mee te gaan op inleefreis. Om je kandidaat te stellen moet je een motivatieformulier invullen. Stuur een mailtje naar silke@tumult.be om het motivatieformulier te ontvangen. Op basis van de motivatieformulieren, nodigt Tumult je uit voor een kennismakingsgesprekje. Daarna krijgen maximum 12 jongeren de bevrijdende boodschap: zij mogen 2 weken naar Armenië met Tumult!

Ookal is het eerste weekend al gepasseerd, je kan toch nog aansluiten. Stuur zo snel mogelijk een mailtje naar silke@tumult.be

Weekends

Het eerste weekend van 23 tot 25 februari staat in het teken van de groep. Je leert elkaar spelenderwijs kennen en doet aan teambuilding

Van 27 tot 29 april dompel je jezelf onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit?

Reis

In de zomervakantie 2018, van het eerste tot het derde weekend van augustus trek je samen met de groep 2 weken naar Armenië voor de reis van je leven. De exacte data hangen af van de vliegtuigtickets. Ze worden vastgelegd in januari 2018.

Evaluatie en bekendmaking

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 19 tot 21 oktober 2018. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert om het werk van Manana Youth Center bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Kostprijs 

Inschrijven voor de inleefreis naar Armenië kost 1000 euro. In deze prijs zit inbegrepen: reisbijstandsverzekering, alle weekends, de reisbegeleiding, transport, eten, verblijf en uitstappen tijdens de reis. 

Niet inbegrepen: internationaal paspoort en vaccinaties, zakgeld voor op reis of op weekends (voor extra drankjes, communicatiekosten naar België, souvenirs, attentie voor de gastfamilie) en annulatieverzekering (niet verplicht, maar kan via ons).

Tumult probeert voor deze reis Europese subsidies te krijgen. Indien we deze subsidies krijgen, wordt de prijs sterk verlaagd (maximum 300 euro). Dat kunnen we wel pas met zekerheid zeggen eind april 2018.

Is de prijs een probleem voor jou? Neem contact op met Tumult. We zoeken samen naar een oplossing. Een verlaagde prijs is zeker mogelijk, dit kan dankzij subsidies van Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Voor Tumult heeft iedereen immers recht op vakantie. Mail naar silke@tumult.be of bel naar 015/43.56.96.