Inleefreis Ghana 2018

support ghana

Hou jij van nieuwe culturen ontdekken, kennismaken met jongeren en kinderen entertainen? Wil je proeven van vrijwilligerswerk in het buitenland en ben je geboren in 2000, 2001 of 2002? Dan is de inleefreis naar Ghana iets voor jou!

Wat je daar allemaal doet? In de eerste plaats sport- en spelactiviteiten organiseren in de dorpen voor de kinderen en jongeren. Daarnaast knap je samen met Ghanese jongeren de gebouwen van een lagere school op. Tussendoor maak je uitstappen in de regio, onder meer naar het mooie en hele grote Volta meer, watervallen en aapjesreservaat. De Ghanese jongeren nemen je mee op sleeptouw en geven je een authentieke kijk in hun leefwereld! Samen Ghanees koken, koeien hoeden,... afhankelijk van ieders interesse is er vanalles mogelijk! Het programma van de inleefreis wordt naarmate de zomer dichterbij komt, maar ligt nooit tot in de puntjes vastgebeiteld. Wat je exact zal doen, ontdek en bepaal je namelijk ook deels ter plaats, in samenspraak met de andere Belgische en Ghanese jongeren. Flexibiliteit is dus belangrijk.

De reis valt in augustus 2018 en duurt een drietal weken. De groep telt 14 jongeren en twee begeleiders van Tumult. Je gaat naar de Volta regio in Oost-Ghana en verblijft in Kpando en de dorpjes errond. De meeste tijd overnacht je in groep in de stad Kpando, maar ook een kort verblijf in gastgezinnen in dorpen staat gepland. 

boottochtje Volta rivier

 project ghana

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een drie weken durende reis. 't Is een jaar lang je onderdompelen in de Ghanese cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met je reisgenoten en je inzetten voor de Ghanese partner Emo Foundation en Support Ghana. Zij zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs door middel van studiebeurzen voor beloftevolle leerlingen, bijscholingen voor het personeel en materiële ondersteuning op vlak van educatief materiaal en infrastructuur. Daarnaast stimuleren ze sportbeoefening en werken ze ook rond gezondheidszorg.

De groep

Momenteel is de groep al gevormd: 13 jongeren en twee begeleiderrs gaan samen drie weken naar Ghana met Tumult!

Weekends

Het eerste weekend van 23 tot 25 februari staat in het teken van de groep. Je leert elkaar spelenderwijs kennen en doet aan teambuilding. Van 27 tot 29 april dompel je jezelf onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit?

Reis

In de zomervakantie 2018, van het eerste tot het laatste weekend van augustus (exacte data hangen af van de vliegtuigtickets - wordt vastgelegd in januari 2018) trek je samen met de groep 3 weken naar Kpando in Ghana voor de reis van je leven. Kpando is een kleine centrumstad in het Oosten van Ghana, dichtbij het Volta meer en de grens met Togo.

Evaluatie en bekendmaking

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 19 tot 21 oktober. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert om het werk van de partner bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Kostprijs 

Inschrijven voor de inleefreis naar Ghana kost 1500 euroIn deze prijs zit inbegrepen: reisbijstandsverzekering, visum, alle weekends, de reisbegeleiding, transport, eten, verblijf en uitstappen. 

Wat zit er niet inbegrepen: internationaal paspoort, malariamedicatie en vaccinaties (ongeveer 250€), zakgeld voor op reis of op weekends (voor extra drankjes, communicatiekosten naar België, souvenirs, attentie voor de gastfamilie) en annulatieverzekering (niet verplicht, kan via ons).

Is de prijs een probleem voor jou? Neem contact op met Tumult. We zoeken samen naar een oplossing. Een verlaagde prijs is zeker mogelijk, dit kan dankzij subsidies van Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Voor Tumult heeft iedereen immers recht op vakantie. Mail naar silke@tumult.be of bel naar 015/43.56.96.