Inleefreis Ghana 2018

support ghana

12 jongeren en twee begeleiders Soetkin en Wouter zijn momenteel op inleefreis in Kpando! Volg de avonturen van de groep op hun Facebookpagina!

Wat ze daar allemaal zullen doen? In de eerste plaats uitwisselen met een groep van 14 Ghanese jongeren in Kpando. De Ghanese jongeren nemen de Belgische jongeren mee op sleeptouw en geven een authentieke kijk in hun leefwereld! Samen koken, koeien hoeden,... afhankelijk van ieders interesse is er vanalles mogelijk! Samen organiseren ze sport- en spelactiviteiten voor de kinderen in de stad en het dorp Dafor. Daarnaast knappen ze samen de gebouwen van de lagere school in Dafor. Tussendoor maken ze uitstappen in de regio, onder meer naar het mooie Volta meer, watervallen en aapjesreservaat.

boottochtje Volta rivier

 project ghana

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een drie weken durende reis. 't Is een jaar lang onderdompelen in de Ghanese cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met reisgenoten en zich inzetten voor de Ghanese partner Emo Foundation en Support Ghana. Zij zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs door middel van studiebeurzen voor beloftevolle leerlingen, bijscholingen voor het onderwijzend personeel en materiële ondersteuning op vlak van educatief materiaal en infrastructuur. Daarnaast stimuleren ze sportbeoefening en werken ze ook rond gezondheidszorg.

Weekends

Het eerste weekend van 23 tot 25 februari stond in het teken van de groep. De jongeren leerden elkaar spelenderwijs kennen en deden aan teambuilding. Van 27 tot 29 april dompelden ze zich onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit?

Reis

In de zomervakantie 2018, van 4 tot 25 augustus trok de groep 3 weken naar Kpando in Ghana voor de reis van hun leven. Kpando is een kleine centrumstad in het Oosten van Ghana, dichtbij het Volta meer en de grens met Togo.

Evaluatie en bekendmaking

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 19 tot 21 oktober. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert om het werk van de partner bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Voor Tumult heeft iedereen immers recht op een inleefreis.