Inleefreis Roemenië 2017

11 jongeren van 15 tot 18 jaar trokken met begeleidsters Margo en Melina voor twee weken naar Jurilova in het oosten van Roemenië: van zondag 23 juli tot zondag 6 augustus.

Daar werkten ze samen met de jongeren van GLT "Portul Piratilor" en de leerlingen van de lokale school. Samen organiseerden ze leuke activiteiten voor de kinderen uit het dorp. Gedurende twee weken verbleven de Tumult jongeren in een gastgezin, zo dompelden ze zich volledig onder in de lokale cultuur. Tussendoor en op vrije momenten maakten de Roemeense en Belgische jongeren uitstappen in de omgeving en proefden ze van de couleur locale!

Facebookpagina

 Herbeleef hun avonturen op de facebookpagina en op instagram.

Bekijk hier al wat foto's gemaakt door Roemenië reizigster Yanne Tack (©)

   

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een drie weken durende reis. 't Is een jaar lang je onderdompelen in de Roemeense cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met je reisgenoten en je inzetten voor de Roemeense partner AGLT.

inleefreis roemenië

Het eerste weekend van 3 tot 5 februari stond in het teken van de groep. Ze leerden elkaar kennen en deden aan teambuilding. Van 28 tot 30 april dompelden ze zich onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit? Wat hoop je bij te leren van je gastgezin? 

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 13 tot 15 oktober. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert om het project bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Meer info

Over inleefreizen bij Tumult. Lees meer

Meer vragen? Neem contact op met Silke, silke@tumult.be of bel 015/43.56.92

Deze inleefreis vindt plaats met steun van Toerisme Vlaanderen en Youth in Action / Erasmus+ van de Europese Unie.