Inleefreis Roemenië 2017

inleefreis roemenie

Hou je van kinderen entertainen, spelen in elkaar boksen en nieuwe culturen ontdekkenWil je kennismaken met vrijwilligerswerk in het buitenland en ben je geboren in 1999, 2000 of 2001? Dan is de inleefreis naar Roemenië iets voor jou!

Je helpt mee op de speelpleinwerking van AGLT, een jeugdorganisatie in Roemenië. Ieders talent krijgt een plaats in deze speelpleinwerking. Je werkt samen met de lokale jongeren en de buurtbewoners.

Je verblijft in een gastgezin en ontdekt de culturele activiteiten in het dorp, van zang over dans tot een verhaalavond over de lokale legendes.

Of wat dacht je van samen koken met de lokale vrouwenorganisatie, de mandenvlechter en schapenhoeder bezoeken en een toeristische uitstap maken?

  • infomoment op dinsdag 25 oktober in Gent - afgelopen
  • infomoment op donderdag 17 november in Mechelen - afgelopen

Verloop: van infomoment tot reisevaluatie

Een inleefreis is niet zomaar een drie weken durende reis. 't Is een jaar lang je onderdompelen in de Roemeense cultuur, op voorbereidingsweekends gaan met je 13 reisgenoten en je inzetten voor de Roemeense partner AGLT en Somepro, de Vlaamse partner.

Download de pdf (108 kB)

inleefreis roemenië

Infomomenten en gesprekken

Voel je het al kriebelen? Kom naar één van de twee infomomenten: op 25 oktober in Gent (afgelopen) of op 17 november in Mechelen (afgelopen). Op anderhalf uur lichten we het hele inleeftraject toe: kennismakingsweekends, de reis en het evaluatieweekend. Daarna kan je je vragen stellen aan de reisbegeleiders en oud inleefreizigers.

Overtuigd? Stuur je motivatiebrief op voor 1 december 2016. Op basis van de brieven, nodigen we 20 kandidaten uit op een kennismakingsgesprek op 17 december. Begin 2017 krijgen 14 jongeren de bevrijdende boodschap: zij mogen 3 weken naar Roemenië!

Weekends

Het eerste weekend van 3 tot 5 februari staat in het teken van de groep. Je leert elkaar spelenderwijs kennen en doet aan teambuilding. Van 28 tot 30 april dompel je jezelf onder in het intercultureel leren. Hoe is het om in een andere cultuur terecht te komen? Wat zal je moeilijk vinden en waar kijk je naar uit?

Reis

In de zomervakantie 2017, van 24 juli tot 15 augustus trek je samen met de groep 3 weken naar Jurilovca in Roemenië voor de reis van je leven. Jurilovca is een klein visserdorpje in het Oosten van Roemenië, dichtbij de Donau Delta en de Zwarte Zee.

Evaluatie en bekendmaking

Na de reis volgt een evaluatieweekend van 13 tot 15 oktober. We vragen dat elke jongere ook iets organiseert  om het project bekend te maken in zijn netwerk: een spaghettislag, een avond in het jeugdhuis of een fotomiddag in de huiskamer: alles kan!

Kostprijs 

Inschrijven voor de inleefreis dit jaar kost 750€In deze prijs zit inbegrepen: reisbijstandsverzekering, alle weekends, de reisbegeleiding, transport, eten, verblijf en uitstappen. 
Wat zit er niet in begrepen: zakgeld voor op reis of op weekends (voor extra drankjes, communicatiekosten naar België, souvenirs, attentie voor de gastfamilie) en annulatieverzekering (niet verplicht, kan via ons). Voor Roemenië zijn een internationaal paspoort, visum en vaccinaties niet nodig.

Is de prijs een probleem voor jou? Neem contact op met Tumult. We zoeken samen naar een oplossing. Een verlaagde prijs is zeker mogelijk, dit kan dankzij subsidies van Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Voor Tumult heeft iedereen recht op vakantie.

Meer info

Over inleefreizen bij Tumult. Lees meer

Meer vragen? Neem contact op met Silke, silke@tumult.be of bel 015/43.56.96

  • infomoment op dinsdag 25 oktober in Gent - afgelopen
  • infomoment op donderdag 17 november in Mechelen - afgelopen

Deze inleefreis vindt plaats met steun van Toerisme Vlaanderen.