Sfeerbeeld vanop onze animatorcursussen 2018

groepsfoto

Van 2 tot 8 april trok Tumult naar De Pinte voor een geslaagde editie van onze cursus. Jongeren geboren in België én jongeren die nog (relatief) nieuw zijn in ons land beleefden samen een toffe, interessante week.

Het doel van de cursus?

Jongeren vanaf 16 jaar klaarstomen om in de zomer een prachtig kamp voor deelnemende kinderen en jongeren (en voor zichzelf) te organiseren. En dat liefst bij Tumult uiteraard :).

Een cursus bij Tumult? Dat is leren wat het is om animator of hoofdanimator in het jeugdwerk te zijn. Dat is allesbehalve een saaie bedoening, zo zal je merken in het verzamelde beeldmateriaal.

Welke cursussen gingen er ook alweer door in De Pinte?

  • Startanimatorcursus: ons opstapje voor nieuwkomers in België voor wie 'jeugdwerk' en 'op kamp gaan' vaak nieuwe concepten zijn.
  • Animatorcursus: de officiële, door de overheid erkende animatorcursus van Tumult waar je alles leert om als gewone begeleider mee te gaan op kamp: kleine spelletjes uitleggen, grote activiteiten verzinnen, verantwoordelijkheid nemen, probleempjes tussen kinderen oplossen, creativiteit, EHBO, ...
  • Animastercursus *NIEUW*: de week voor iedereen die nog niet helemaal klaar is om de stap naar hoofdanimator te zetten maar zich toch nog wil verbeteren als animator.
  • Hoofdanimatorcursus: de officiële, door de overheid erkende hoofdanimatorcursus van Tumult waar je alles leert om een kamp in goede banen te leiden, zowel naar de kinderen toe als naar een ploegje animatoren.

Interesse om volgend jaar mee te gaan of wil je wat meer info over onze cursussen? Neem een kijkje op tumult.be/cursus. Of ben je al (hoofd)animator en wil je met Tumult op zomerkamp? Klik snel door naar tumult.be/kampen.

Hoe het zat met de sfeer, vraagt u? Kijk zelf maar! 

20 startanimatoren, 23 animatoren, 9 animasters en 8 hoofdanimatoren volgden cursus bij 15 instructoren. 7 dagen lang lieten ze het beste van zichzelf zien.
In ongeveer 20 foto's is hier een korte impressie. "Ik vraag me af of ze op het einde van het filmpje ook een dansje doen?"

Wat gebeurt er na de cursus? Valt iedereen in een zwart gat? 

Na de cursus mogen alle animatoren hun keuzes voor een Tumult-zomerkamp doorgeven en op 1 mei geven ze met z'n allen samen het startschot voor de kampvoorbereidingen.

Tijdens de grote vakantie volgen de zomerkampen die ze samen in elkaar gebokst hebben. Hun kamp geldt meteen ook als hun stage. Bij een positieve evaluatie behalen de kersverse animatoren en hoofdanimatoren daarna hun officiële (hoofd)animator-attest.

Onze startanimatorcursus kreeg ook heel wat aandacht in de media ...