Vormingen voor het jeugdwerk

Conflictbemiddeling

Twee tieners die maar niet van hun standpunt afwijken? Leiding die het niet eens wordt over het verloop van hun kamp? In deze vorming krijg je inzicht in conflict: hoe onstaat het? welke conflictstijl kan je aannemen en welke conflictstijl levert welk resultaat op? Je leert alles over de basishouding waarmee je conflict kan voorkomen én aanpakken. Voor ervaren groepen gaan we dieper in op bemiddeling en hoe je dat kan aanpakken.

 

Samen een

Kinderen met een vluchtverhaal zijn in de eerste plaats kinderen. En kinderen willen spelen! Maar zijn ze ook welkom op jouw speelplein of in jouw jeugdbeweging? Ontdek praktische tips over hoe je jonge nieuwkomers kan vinden, bereiken en motiveren. Deze tips komen uit de ervaringen van Tumult van hun zomerkampen en animatorcursussen en het project Wereldspelers.

 

vorming haatspraak

“Vuile homo”, “Alle moslims zijn terroristen”, “Maar zwarten zijn nu eenmaal aapachtigen”. Kom jij met je jeugdvereniging ook met haatspraak in aanraking op sociale media of daarbuiten?

Vorming op maat

Wil je graag rond een specifiek onderwerp werken? En denk je dat het wel iets voor Tumult is? Neem contact op met Ester. Zij werkt met plezier een aanbod op maat van jouw organisatie uit.

Belfedar

Wil je als begeleider aan de slag met het actieve gezelschapsspel Belfedar? Je maakt kennis met de regels en achterliggende doelstellingen van het spel. En je leert hoe je de spelers kunt stimuleren en aanmoedigen.

speel tegen ruzie

Heel wat conflicten en ruzietjes vermijd je eenvoudig. Spelen is je sterkste vak, dus waarom het niet inzetten in de strijd tegen pesterijen? Ontdek heel wat verdeeltechniekjes en niet-competitieve spelen tijdens deze vorming. 

Vorming op Krinkel 2013

Pak pesten aan in 7 stappen met de No Blame-methode. Je neemt de hele groep mee om het pestprobleem aan te pakken, met als gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep. Deze vorming is een vervolg op 'Pak pesten aan in 7 stappen'.

Belfedar

Op zoek naar leuke samenwerkingsopdrachten? Ontdek het gezelschapsspel Belfedar en extra actieve en uitdagende opdrachten voor binnen en buiten.

No Blame

In deze vorming sta je stil bij vragen als 'Wat is pesten?', 'Wie is allemaal betrokken in een pestsituatie?' en 'Hoe voorkom je pesten?'. Daarna zoom je in op de 7 stappen van No Blame.

Omgaan met agressie en conflicten

Plots ontploft de situatie en sta je met je mond vol tanden. Elke begeleider maakt dit wel eens mee. In deze vorming leer je agressie beter begrijpen. Vanwaar komt dat storend gedrag? Hoe reageer je erop? En op welke manier kun je agressie voorkomen?

Pagina's