Vrijwilliger in de spotlight

Wie of wat is de grote kracht van Tumult?
Het antwoord is snel gevonden: onze vrijwilligers!

Om de 2 maanden zetten we hier een vrijwilliger en zijn/haar talenten in de spotlight.

Momenteel in de spotlight: Amber en Martje.
Lees snel verder.

Klik op de links om snel naar een bepaalde vrijwilliger in spotlight te springen.

Onze vrijwilligers in de spotlight

Vrijwilligers in de spotlight: Amber & Martje (5 juni 2018)

Het is weer tijd om twee Tumult-vrijwilligers in de spotlight te zetten! Ditmaal zijn Amber en Martje aan de beurt! Deze kanjers van formaat hebben er een prachtig parcours binnen Tumult opzitten. Vele jaren geleden startten ze beiden als animator. Daarna zijn ze doorgegroeid tot hoofdanimator, instructeur en lid van de raad van bestuur. Om van hun engagement als kok op kamp nog maar te zwijgen.

Amber Van Uytsel is een ware pionier. Haar parcours startte toen ze in 2005 de allereerste animatorcursus van Tumult volgde. Haar eerste Tumult-kamp vond plaats in de Hoge Rielen. Sindsdien is ze keihard blijven plakken. Amber staat bekend als een zotte doos. Ze houdt van lachen en trekt anderen gemakkelijk mee in haar positieve vibe. Ze is erg creatief en oplossingsgericht. Zo kregen ze op kamp eens liters en liters chocoladevla cadeau als gift. Samen met haar team toverde ze die om tot de meest geweldige gerechtjes. Maar meer nog dan fotoboeken vol ervaring en plezier, hield Amber ook een lief over aan Tumult. Samen in de potten roeren op kamp, waar dat al niet goed voor is!

Martje Geeraerts is sinds 2006 actief bij Tumult. Ze staat niet enkel bekend voor haar zachte aanpak en haar luisterend oor maar ook voor optimistische houding. Martje zal niet snel bij de pakken blijven zitten en gaat steeds opzoek naar oplossingen. Daarnaast is ze een fantastische instructeur die als geen ander kan coachen. Ze heeft steeds oog voor het welbevinden van iedereen in de groep. Doorheen de jaren heeft Martje al ontelbaar veel Tumult-kampen gedaan. In het begin ging ze steeds mee als animator of hoofdanimator. De laatste jaren verwent ze de andere vrijwilligers als kampkok. Ze bokst zonder problemen soep, hoofdgerecht en nog eens versgebakken frangipanetaart voor iedereen in elkaar. Naast goed georganiseerd is Martje ook erg creatief. Ze knutselt de mooiste dingen in elkaar!

Beide dames staan ondertussen al bijna 5 jaar mee aan het roer van de organisatie. Met hun engagement in de RVB hebben ze de laatste jaren meegebouwd aan de organisatie die Tumult vandaag is. Ongelofelijk toch hoe je van een cursist op onze animatorcursus kunt uitgroeien tot rots in de branding!

Vrijwilligers in de spotlight: Laura & Kamal (1 maart 2018)

Complimentendag? Hét ideale moment om onze "vrijwilliger in de spotlight" het leven in te roepen! Hierbij gaan we om de twee maanden een Tumult-vrijwilliger en zijn of haar talenten in de spotlight zetten. We starten met 2 kanjers van formaat.... Laura én Kamal! 

Kamal Molla, van startanimator 5 jaar geleden naar instructeur in 2018. Met zijn energieke stijl kan Kamal gemakkelijk een groep meetrekken. Hij heeft ook aandacht voor elke persoon in de groep. Iemand die niet deelneemt aan de activiteiten of het gesprek, probeert hij altijd te betrekken. Hij vindt het belangrijk dat mensen zich goed voelen in de groep en zet zich hier steeds voor in. Kamal is ook een echte kansengever: hij probeert steeds iedereen dezelfde kansen te geven om te groeien en te tonen wat hij of zij kan. Hierdoor is hij een trouwe vriend voor vele Tummy’s. Daarnaast is Kamal ook een echte doorzetter. Hij geeft zich niet zo snel gewonnen! 

Laura Van Bladel is sinds 2015 actief bij Tumult. Ze staat niet enkel bekend als animator, hoofdanimator, Bataljonger of instructeur maar vooral als een echte positivo. Ze ziet altijd de positieve kanten en de mogelijkheden. Zo staat ze steeds laaiend enthousiast voor de groep, of dat nu kinderen op kamp, cursisten op een animatorcursus of animatoren zijn. Daarnaast is Laura ook een echte vat vol energie! Ze engageert zich voor verschillende projecten en organisaties bijvoorbeeld op de speelpleinwerking voor anderstaligen, het uitdelen van ontbijt aan Dienst Vreemdelingenzaken, etc. Tot slot, is Laura ook een kei in organiseren. Wanneer ze zich inzet voor het organisatie van een Tumult-BBQ of een kerstfeestje is alles altijd tot in de puntjes geregeld!

Willen jullie meer lezen over Laura en Kamal? Klik hier  en blader door tot pagina 10.