Vrijwilligerszone

Welkom bij de Werkgroep Internationaal!

Hier vind je alle belangrijke info en contactgegevens die je nodig hebt als lid van de Werkgroep Internationaal (a.k.a. als International).

Ben je een International? Dan ben je hier thuis! 🤗

Ben je nog geen International? Ontdek hieronder meer over deze vrijwilligersgroep én laat ons weten dat je International wil worden via ‘Vrijwilliger worden’.

3

Over de Werkgroep Internationaal

Wat doen de Internationals?

Elk jaar creëert en begeleidt deze vrijwilligersgroep twee inleefreizen voor 15-18-jarigen: één dicht bij Europa (Roemenië, Marokko, Kosovo, Libanon, …) en één reis naar een verre bestemming (Vietnam, Congo, Cambodja, India, Bolivia, …).

Voor de inleefreizen selecteren ze de deelnemers én de buitenlandse projecten waarmee we samenwerken. Ze begeleiden de verschillende voorbereidingsweekends in België. Ten slotte gaan er ook twee (of drie) Internationals mee op reis met elke groep.

Daarnaast ondersteunen ze de deelnemers van Tournée Volontier, een project van AFS en Tumult voor 18-30-jarigen voor wie een buitenlandse vrijwilligerservaring niet vanzelfsprekend is.

Wie zijn de Internationals?

De vrijwilligers van de Werkgroep Internationaal hebben heel wat reiservaring en houden vooral van de interculturele ontmoeting tijdens die reizen.

Interessante samenwerkingen zoeken voor volgende jaren, interculturele spelen verzinnen voor op weekend of op reis, een tof reisprogramma samenstellen, …  Daar zijn ze allemaal goed in.

Last-but-not-least: onze Internationals geloven in de missie van Tumult en begeleiden graag jongeren bij hun (eerste) interculturele ervaringen.

Waar en wanneer?

Doorheen het jaar is er een tweemaandelijkse vergadering met de Werkgroep. Vaak in Mechelen, maar het kan ook ergens anders.

De voorbereidingsweekends gaan door in de periode van januari tot mei op leuke weekendlocaties ergens in België.

Zowel de inleefreizen als de vrijwilligerservaringen met Tournée Volontier vinden plaats in juli en augustus. In het buitenland uiteraard!

Oh ja, je komt als International ook al wel eens op een luchthaven. 😉

Onkostenvergoeding

Een vrijwillig engagement bij Tumult mag jou niets kosten. Daarom kan elke vrijwilliger bij Tumult een onkostenvergoeding krijgen: openbaar vervoer, fietsvergoeding, autokilometers (0,33/km) en een terugbetaling van afgesproken aankopen.

Hoe communiceert de werkgroep?

Met alle andere internationals

Je blijft als International op de hoogte via jullie eigen Facebook-groep.

Lid zijn van deze groep is dus een must voor elke International.

De ondersteunende beroepskrachten van de groep posten er steeds het nieuws dat belangrijk is voor alle vrijwilligers van Werkgroep. Maar jullie mogen er zeker ook zelf iets voorstellen of vragen aan de groep.

3 keer per jaar ontvangt elke vrijwilliger van Tumult, dus ook elke International, ons vrijwilligersmagazine in de brievenbus.

Je kan ‘Iedereen Mee’ ook online lezen.

Met de ondersteunende beroepskrachten

  • Wie ondersteunt de Internationals?
  • Hoe ziet die eruit?
  • Kunnen we die bellen, mailen, een bericht sturen, …?

Als ze niet in verlof zijn, kan je onze beroepskrachten tijdens de kantooruren bellen. Je kan ook een voicemail achterlaten, dan bellen ze zeker terug.

Ook een mail of een bericht beantwoorden ze zo snel mogelijk, als ze niet in verlof zijn.

Kalender voor Werkgroep Internationaal

Alle (reeds bekende) evenementen voor de Werkgroep Internationaal zien?

Handige links

Ben je op zoek naar …?

Een trui of t-shirt van Tumult | De vrijwilligersmagazines | Het onkostenformulier (bv. om je treintickets terug te betalen) en andere tools die je als vrijwilliger kan gebruiken | Het promomateriaal om je vrienden warm te maken voor Tumult | De andere vrijwilligersgroepen

Je vindt het in de Vrijwilligerszone voor alle Tumult-vrijwilligers!

Ondersteuning voor
Internationals?

Lynn Duijvewaardt

mijn lasagne

zij/haar
Inleefreizen
Tournée Volontier

lynn@tumult.be

015 79 26 19

015 79 26 19

De lasagne van Lynn

Iedereen is een lasagne. Niemand is maar één iets. We bestaan allemaal uit laagjes. Welke laagjes delen jij en ik?

vrouw, 30’er, echtgenote, liefdesmix tussen Mali en België, Antwerpenaar in Balen, zangeres, 60’s tot 00’s muziek, millenial, scout, voormalig stewardess, luie zeteldagen, avocado, hazelnootijs, ...