Vorming

Doorspelen

Vergroot je spelbagage met niet-competitieve spelen en samenwerkingsspelen. Ideaal voor een speelse activiteit met je leidingsploeg. Je leert ook het ‘Meerdere-mindere-model’ en het ‘Gelijkwaardigheidsmodel’ van Pat Patfoort kennen. De Jef en Lien-posterset krijg je er gratis bovenop.

ninja

Breng beloningen in de praktijk. Wissel uit over straffen die werken en die niet werken. Creëer een ideale sfeer waar je beloningen en straffen het best tot hun recht komen. Volg deze vorming als je ervaring hebt of eerder de basisvorming volgde.

straffen en belonen

Een kind loopt weg, een jongere weigert mee te doen, een groepje haalt vandalenstreken uit,... Hoe ga je met deze conflicten om? Sprokkel tips over straffen en belonen!

Omgaan met agressie en conflicten

Plots ontploft de situatie en sta je met je mond vol tanden. Elke begeleider maakt dit wel eens mee. In deze vorming leer je agressie beter begrijpen. Vanwaar komt dat storend gedrag? Hoe reageer je erop? En op welke manier kun je agressie voorkomen?

cyberpesten

1/10 jongeren wordt gepest via het internet. Krijgen jouw leden of leiding ook te maken met gênante foto’s op Facebook, worden ze uitgesloten in What’s App-groepen of duiken er belachelijke posts op via Snapchat? Doe er iets aan!

Vorming op Krinkel 2013

Pak pesten aan in 7 stappen met de No Blame-methode. Je neemt de hele groep mee om het pestprobleem aan te pakken, met als gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep. Deze vorming is een vervolg op 'Pak pesten aan in 7 stappen'.

No Blame

In deze vorming sta je stil bij vragen als 'Wat is pesten?', 'Wie is allemaal betrokken in een pestsituatie?' en 'Hoe voorkom je pesten?'. Daarna zoom je in op de 7 stappen van No Blame.

Samen een

Vluchtelingenkinderen zijn in de eerste plaats kinderen. En kinderen willen spelen! Maar zijn ze ook welkom op jouw speelplein of in jouw jeugdbeweging? Ontdek praktische tips over hoe je vluchtelingenkinderen kan vinden, bereiken en motiveren. Deze tips komen uit de ervaringen van Tumult van hun zomerkampen en animatorcursussen. 

Belfedar

Op zoek naar leuke samenwerkingsopdrachten? Ontdek het gezelschapsspel Belfedar en extra actieve en uitdagende opdrachten voor binnen en buiten.

speel tegen ruzie

Heel wat conflicten en ruzietjes vermijd je eenvoudig. Spelen is je sterkste vak, dus waarom het niet inzetten in de strijd tegen pesterijen? Ontdek heel wat verdeeltechniekjes en niet-competitieve spelen tijdens deze vorming. 

Pagina's